Villalara Talep Neden Artıyor?

Villalara Talep Neden Artıyor?

Hayatının belli bir döneminde güzel bir villada yaşamak, çoğu kişinin hayal ettiği bir özlemdir. Özellikle son dönemde dünyayı etkisi altına almış olan COVİD-19 salgını ; insanların öncelikleri değiştirerek, bu hayalini gerçeğe dönüştürmek isteyenlerin sayısını arttıracak gibi görünüyor. Gittikçe artan bu sayıya bazı inşaat firmaları kayıtsız kalmayarak projelerini sadece villa inşa etmek üzerine tasarlamaya başladı bile. Peki villalara olan talebi bu kadar artıran etkenler neler? İşte detaylar…
 

KONFOR SEVİYESİNİN ARTMASI

Son zamanlarda ailelerimizle daha fazla zaman geçirdiğimiz bu günlerde mevcut evlerimizin ihtiyaçlarımızı nasıl karşılaması gerektiği ile ilgili olarak daha fazla bilgi sahibi olundu. Evlerin teras ve bahçe alanları ne kadar yeterli, kapalı alan içerisinde uzun süre kalmanın nasıl bir hal oluşturduğu fark edilmiş oldu. Özellikle havanın bu denli güzel olmaya başladığı dönemlerde insanların ortak alanları kullanmadan hava alabileceği, evin dış alanlarını içi gibi kullanmak gibi bir ihtiyaç oluştu. Bu konforu sağlama yolunda villalar sağlıklı imkanlar sunabiliyor.
 

ŞEHRİN STRESİNDEN KAÇIŞ

Şehir hayatı bir süre sonra çoğu kişi için stresli bir hale gelebiliyor. Bütün gün işte yorulduktan sonra evde de komşuların sesinden veya sık sık caddeden geçen araçların gürültüsünden dolayı dinlenmek pek mümkün olmayabiliyor. Dolayısıyla gün geçtikçe kişinin yaşam kalitesi düşebiliyor. Böyle durumlarda maddi olarak yeterli seviyede olan kişiler villaları tercih etmeye başlıyor. Özellikle İstanbul gibi bir mega kentte yaşamak, çoğu kişi için zorlu bir hayatı beraberinde getiriyor. Şehrin gürültüsünden kurtulup dingin, huzurlu, doğayla iç içe yaşamak isteyen kişiler ise özellikle bahçeli villaları tercih ediyor.
 

HUZURLU BİR AİLE YAŞANTISI

Villalar genellikle havuzu ve bahçesi olan, kat sayısı az olan evlerdir. Bu sebepten dolayı villada yaşayan kişilerin doğayla iç içe olma ihtimali daha fazladır. İkamet edenlere daha özgür, ferah ve konforlu bir yaşam vadeden villalar, aynı zamanda aile üyelerini birbirine bağlamasıyla da öne çıkıyor.
 

ÇOCUKLAR İÇİN İDEAL BİR ORTAM

Bahçeli evler tarıma, ekip biçmeye ve toprakla iç içe olmaya elverişli olduğu için çocuklu ailelerin de tercihleri arasında yer alıyor. Çocuklarını şehirde erken yaşta doğayla tanıştırmak isteyen, toprağın iyileştirici gücüne inanan ebeveynler için bahçeli evler biçilmiş kaftan olarak değerlendiriliyor. Günümüzde özellikle büyük şehirlerde hangi semt olursa olsun çocukların özgürce enerjilerini atabilecekleri güvenli ortam sayısı ne yazık ki çok sınırlı. Bu yüzden çoğu ebeveyn çocuklarıyla vaktini AVM’lerde ya da birkaç saatliğine parklarda geçiriyor. Oysaki bahçeli evlerde yaşayan ailelerin böyle bir sorunu yaşaması neredeyse imkansız çünkü bahçe, başlı başına çocukların serbest bir şekilde vakit geçirmesi için ideal bir ortam.
 

DEPREM RİSKİ

Villalar apartmanlardan farklı olarak iki veya üç katlı olmasıyla bilinir. Bir evin depreme dayanıklı olmasında kat sayısı önemli bir etmendir. Çok katlı binalarda oturmak, konut arayışı içinde olan kişiler için pek cazip görülmemektedir. Bu durum ise villalara olan talebi arttırıyor. Özellikle İstanbul gibi deprem bölgesinde yer alan illerde yaşayan kişiler can güvenliği açısından villaları tercih etmeye başladı. Villa ve/veya müstakil evler deprem riskinin daha az olması sebebiyle son dönemde daha yoğun bir ilgi ile karşılaşıyor.

Covid 19’un hayatımıza başka nasıl yön vereceğini görmek için sanki erken gibi görünüyor. İnanıyorum ki ilerleyen zamanlarda insanların villalarda yaşamı tercih etmek için çok daha fazla gerekçeleri olacaktır.

Sağlıkla, huzurlu günlerde görüşmek dilekleriyle,

 

Diğer Tüm Blog Yazılarımızı Görmek İçin Tıklayın.

Sizi Arayalım Bize Yazın