Villa Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Villa Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Bir villada yaşamak birçok kişinin hayallerini süsler. Eğer siz de villada yaşama hayallerinizin gerçeğe dönüşmesini istiyorsanız bu kararınızı uygulamaya geçirmeden önce bazı dikkat etmeniz gereken noktalar olduğunu unutmayın.

 

VİLLA SATIN ALMA AMACINIZI SORGULAYIN

Villa alma hayalinizi gerçekleştirmeden önce amacınızı sorgulamak işinizi kolaylaştıracaktır. Villayı dört mevsim boyunca oturmak için satın alıyorsanız bakmanız gereken kriterler değişirken sadece yaz mevsimlerinde oturmak için kullanacaksanız değerlendirmeniz gereken seçenekler farklı olabilir. Örneğin sadece yazları kullanacaksanız denize yakın olması önem taşımaktadır.

 

BAHÇENİZ TAPUYA DAHİL Mİ?

Çoğu kişinin bildiği üzere villalar, aynı zamanda bahçeli evlerdir ancak her zaman bahçe kısmı, tapuya dahil olmayabilir. Villayı satın almadan önce mutlaka bahçe sınırlarının tapudaki sınırı ile eşleşip eşleşmediğini kontrol edin. İlgilendiğiniz mülk site içerisinde ise site yönetim planında bahçenin işli olup olmadığını kontrol etmekte fayda olacaktır.

 

SEMT VE BÖLGE İNCELEMESİ YAPIN

Herhangi bir ev satın almadan önce evin etrafındaki okullar, eve ulaşımın kolay olup olmadığını, o bölgede ikamet eden toplumun profili vb detaylı bir şekilde incelemelisiniz. Böylece ikamet edeceğiniz bölge hakkında daha bilinçli olur ve ileride tercihinizden pişman olma riskinizi en aza indirmiş olursunuz.

 

VİLLANIN FİZİKİ ÖZELLİKLERİNİ İNCELEYİN

Herhangi bir mülk satın alma işleminde olduğu gibi, villa satın alırken de yapının fiziki durumunu değerlendirmeniz gerekmektedir. Bu konuda şu noktalara dikkat etmelisiniz:

 

  • Yapı, depreme dayanıklı olmalı.
  • Hasarlı, Masraflı bir yapı ise bunları karşılamak, iyileştirmek için ne kadar ücret ayrılması gerektiği araştırılmalı
  • Villanın güvenliğinin nasıl sağlandığını araştırılmalı.
  • Villanın mevcut inşai altyapısı, ısı, ses, su yalıtım altyapısının incelenmeli.
  • Villanın iç planlarının ve dış mimarisinin sizin istek ile ihtiyaçlarınızı karşılar nitelikte olmalı.
  •  

VİLLANIN GİDERLERİNE DİKKAT EDİN

Satın almayı planladığınız villanın size ne gibi giderler getireceğini düşünmeniz önemlidir. Özellikle ısınma, elektrik, su, bahçe ve havuz bakımı gibi temel ihtiyaçlarınız konusunda sizin için ekonomik anlamda uygun olup olmayacağını araştırmanız gerekmektedir.

 

PROFESYONEL DESTEK ALIN

Eğer ilk kez villa alıyorsanız ve bu konuda daha tecrübeli birisinden yardım almak istiyorsanız villa konusunda uzman bir gayrimenkul danışmanından yardım fayda olabilir. Böylece aklınızdaki soru işaretlerini kolaylıkla giderebilirsiniz.

 

BELEDİYE İŞLEMİNİ UNUTMAYIN!

Diyelim ki yukarıda bahsettiğimiz tüm kriterleri detaylıca araştırdınız ve sizi mutlu edecek bir tercih yapıp villanızı satın aldınız. Villanızın tapusunu da elde ettikten sonra dikkat etmeniz gereken bir adım daha olduğunu göz ardı etmeyin. Satın aldığınız mülkle ilgili belediyeye emlak vergisi beyanında bulunmayı unutmayın. Bu işlemi de tamamladığınız takdirde artık villada yaşama keyfini doyasıya çıkarabilirsiniz.

 

Tüm Satılık Villa Alternatiflerimiz İçin Tıklayınız..

 

Diğer Tüm Blog Yazılarımızı Görmek İçin Tıklayınız.

Sizi Arayalım Bize Yazın