Acarkent'te Yaşamanız İçin 5 Sebep

Acarkent'te Yaşamanız İçin 5 Sebep

İstanbul gibi kalabalık bir şehirde çoğu insan bol oksijen alabileceği ve huzur içinde yaşayabileceği bir alana ihtiyaç duyar. Günün stresinden, kalabalıktan ve yoğun iş temposundan bunalanlar için yüksek yaşam standartlarına sahip bir alan tazeleyici olur.

İstanbul’un yeşil alan ihtiyacını büyük ölçüde karşılayan Beykoz ilçesinde inşa edilen Acarkent, geniş yeşil orman örtüsüyle bu ihtiyaca yanıt verir. Proje içinde yer alan ve çeşitli donatılara sahip villalar, Boğaz ve orman manzarasına sahip daireler ve rezidans sakinlere farklı alternatifler yaratır. Bu alternatiflerin yanı sıra Acarkent’te yaşamak için pek çok sebep bulunur.
 

DOĞA İLE İÇ İÇE HUZURLU BİR YAŞAM

Ormanlık alanda kurulmuş alan Acarkent, şehrin gürültüsünden ve kalabalığından uzak bir yaşam sürdürmek isteyenlere hitap eder. Yeşil alanlar, sakinlerin güne temiz hava ile başlamasını sağlar. Aynı zamanda, Acarkent’te yer alan bazı konutlar konumları doğrultusunda İstanbul Boğazı’nı görür. Boğaz ve orman manzarası huzurlu bir atmosfer yaratır.
 

FARKLI İHTİYAÇLARI KARŞILAMAK MÜMKÜNDÜR

Sakinlerinin gün içindeki ihtiyaçlarına çözümler sunan Acarkent içinde pek çok ticari işletme bulunur. Büyük market zincirleri, organik alışveriş mağazaları, restoranlar, kırtasiye, aydınlatma mağazaları, çiçekçi, diş hekimi, banka şubeleri, güzellik merkezleri, eczane, hediyelik ve elektronik eşya sayesinde sakinler dışarı çıkmadan da ihtiyaçlarını karşılayabilir. Aynı zamanda, kültür/sanat faaliyetlerinde bulunmak isteyenler kültür merkezinden de yararlanabilir. Villalara ve dairelere çok yakın bir konumda bulunan bu kentsel donatılarla hayatı daha kolay bir hale getirmek mümkündür.

Acarkent sakinleri yalnızca günlük ihtiyaçlarını değil sosyal ihtiyaçlarını da karşılayabilir. Geniş bir alanda bulunan sosyal tesis içinde fitness salonları, açık ve kapalı yüzme havuzları, SPA merkezleri, squash ve tenis kortları, sinema salonları, hamam ve sauna, oyun odaları, kafe ve restoranlar bulunur. Bu anlamda, Acarkent’te yaşayanlar şehir içinde yer alan pek çok hizmetten yararlanabilir.
 

EĞİTİM VE SAĞLIK KURUMLARINA KOLAY ERİŞİM

Çocuklu ailelerin de kendilerine ait bir yaşam alanı yaratabileceği Acarkent’te, Türkiye’nin saygın eğitim kurumları bulunur. Anaokulu ve lise düzeyinde eğitim veren kurumlara ulaşım çocuklar ve gençler için kolaydır. Acarkent bölgesinde eğitim kurumlarının yanı sıra özel tıp merkezleri de yer alır. Bu sayede, sakinler günün her saati sağlık hizmetlerine hızlı bir şekilde erişebilir.
 

MERKEZİ BÖLGELERE YAKINLIK

Acarkent, sakinlerine lokasyon avantajı da sunar. Sakin ve huzurlu bir yapıya sahip olsa da İstanbul’un hareketli merkezi bölgelerine yakın bir konumda bulunur. Bu anlamda, Acarkent sakinleri gelişmiş ulaşım ağının da etkisiyle kısa sürede bu merkezi bölgelere ulaşabilir. Özellikle özel araçları ile seyahat edecekler için ulaşım hızlı ve kolaydır. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’ne 8 ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ne 25 dakikalık mesafede bulunan Acarkent’ten İstanbul’un farklı noktalarına yolculuk edilebilir. Acarkent’ten, aynı zamanda Beykoz sahiline 5, Sabiha Gökçen Havalimanı’na 30, Levent ve Ataşehir’e 15, İstinye Park’a ise 20 dakika içinde ulaşmak mümkündür.
 

DÜŞÜK DEPREM RİSKİ

Deprem kuşağı içinde yer alan İstanbul’da, şiddetli bir sarsıntı olasılığına karşı yaşam alanlarında değişim çalışmaları gerçekleştirilir. Özellikle son yıllarda hızlanan kentsel dönüşüm faaliyetleri ve yenileme çalışmaları kapsamında şehrin güvenli bölgeleri belirlenir. Beykoz ve Acarkent de düşük deprem riskine sahip bölgeler arasında bulunur. 3 vadi ve 3 tepeden oluşan arazi eğiminin yanı sıra Acarkent yatay yapılaşması ile güvenilir projelerden biridir. Sağlam bir zemin üzerinde inşa edilen villalar ve diğer yapılar, sakinlerin olası bir deprem durumunda korunaklıdır.

 

Diğer Tüm Blog Yazılarımızı Görmek İçin Tıklayınız.

Sizi Arayalım Bize Yazın