Acarkent'te Yaşam Nasıl?

Acarkent'te Yaşam Nasıl?

İstanbul İçinde Şehir Stresinden Uzak Bir Yaşam

 

Kentin gürültüsünden kaçmak isteyen, trafiğinden sıkılan veya kalabalığından bunalan pek çok kişinin hayalindeki "hem şehre yakın, hem de şehirden izole" yaşamı sunuyor Beykoz Acarkent.

 

Dikey, çok katlı mimari yerine yatay, villa tipi mimariyi tercih edenlere cazip gelen proje, pek çok yaşamsal ihtiyacı bir arada sunmayı da başarıyor.

 

İstanbul Anadolu Yakası ilçeleri arasında yeşili ve Boğaz manzarası ile öne çıkan Beykoz'da inşa edilen Acarkent, orman manzarasından öte, ormanın içinde bulunan nadir konut projelerinin başında geliyor. Saip Molla özel orman alanı içinde konuşlanan konutlar, ülkenin tek parsel üzerine yapılmış, alabildiğine kapsamlı projesinde hayat buluyor. Acarkent projesinin 2.291.220 metrekare gibi çok geniş ve ferah bir alana kurulması, orman havası, doğa güzellikleri, trafikten uzak olması, temiz bir çevreye sahip olması, değerini artıran niteliklerinden bazıları. Belli standartların üzerinde özelliklere sahip olan Acarkent nitelikli konut arayanların listesinin en başında gelmesinin başka pek çok sebebi de var elbette. Yaşam olanakları, spor tesisleri, sosyalleşme alanları, yürüyüş parkurlarının yanı sıra pek çok ihtiyaca cevap veren ticari birimler, dükkanlar...

 

Acarkent Sitesi Yaşam

 

Beykoz Acarkent projesinin yürüyüş alanlarının olması, eğitim kurumlarıyla iç içe oluşu, bünyesinde coliseum spor merkezi ve spor alanlarının yer alması, açık ve kapalı yüzme havuzları sunması, acarkent'te yaşamak isteyenlerin tercihlerinde önemli rol oynuyor. Villalarda oturan Acarkent sakinleri, yaşamın gerektirdiği her türlü ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri sosyal ve ticari imkânları bir adım ötede bulabiliyor.

 

Kuaförden pastaneye, kuru temizlemeden terziye kadar akla gelebilecek çok sayıda işletme, sitede yaşayan herkese hizmet veriyor. Yüzme havuzları, SPA hizmeti, aquapark eğlencesi, squash ve tenis kortları, kullanabileceğiniz imkânlardan bazıları. Gün boyunca market alışverişinizi yapabilir, yüzebilir, tartan pistte orman havasını içinize çekerek yürüyebilir, pasta evinden özel günleriniz için pasta sipariş edebilir, şık ve rahat bir mekânda kahvenizi yudumlayabilirsiniz.

 

Site içerisinde banka şubeleri, PTT şubesi, Taksi durağı, eczane, sağlık hizmeti, kafeterya çeşitleri bulunan Acarkent'te yaşam oldukça kolay. Site içerisinde çiçekçi bulabileceğiniz gibi tur satın almak isterseniz turizm ofisi bulabilir veya dünya mutfağından lezzetler tatmak isterseniz nezih restoranlara misafir olabilirsiniz.

 

Acarkent Villa Çeşitleri

 

Projede 4 farklı villa tipi bulunuyor: A tipi villa, B tipi villa, C tipi villa, alt - üst dubleks villa olmak üzere değişik seçenekler değerlendirilebilir.

 

A tipi villa seçeneği, özel havuzu ve müstakil bahçesiyle öne çıkıyor. Brüt villa alanı 770 metrekare olan konutun özel garajı, kendine ait açık ve kapalı yüzme havuzu, büyük bir bahçesi bulunuyor. Acarkent bünyesinde 117 adet A tipi villa yer alıyor. B tipi villaların brüt villa alanı 593 metrekare ve brüt arsa payı 1500 metrekare. 1000 metrekare veya 2000 metrekare arasında değişebilen büyük bahçe imkânları da A tipi villalarda olduğu gibi B tipi villalarda da bulunuyor. Projede 835 ayrı B tipi villa yer alıyor. Beykoz Acarkent sitesinde toplam 500 tane C tipi villa bulunuyor. Brüt villa alanı 481 metrekare olan B tipi villaların brüt arsa payı da 1500 metrekare. Bulunduğu arazinin yapısına göre açık veya kapalı otopark imkânı olan villaların 1500 metrekare civarı büyük bahçeleri, projenin cazibesini artırıyor. Alt ya da üst dubleks villa çeşidi ise 300 metrekare ile 700 metrekare arasında değişebilen arsa büyüklükleri ile farklı bir alternatif sunuyor.

 

Ulaşım Artık Daha Kolay

 

Hem çalışanların hem de emeklilerin tercih ettiği Acarkent, spor ve dinlenme imkânlarının yanında ulaşım olanaklarına sahip olmasıyla da dikkat çekiyor. Son yıllarda daha da gelişen İstanbul ulaşım altyapısı sayesinde Kara yoluyla FSM Köprüsü 8 dakikalık, Levent 12 dakikalık, Ataşehir 20 dakikalık bir süre de alınabiliyor. Sabiha Gökçen Havalimanı'na yaklaşık 30 dakikada varabilir, 3. köprüye 10 dakikada ulaşabilirsiniz. Denizi daha yakından izlemek isterseniz, Acarkent'ten Beykoz sahiline 10 dakika içerisinde varmanız mümkün. Çubuklu Feribotu ile İstinyeye 10 dakika içinde geçebilirsiniz. Kadıköy veya Üsküdar'a arabayla yaklaşık 25 dakikada gidebilirsiniz. Beykoz Acarkent noktasından normal koşullarda Beşiktaş'a 25 dakikada, Mecidiyeköy'e 20 dakikada varmak mümkün.

 

Kaliteli ve Kolay Ulaşılan Eğitim İmkânları

 

Beykoz Acarkent; çocuk, genç, yaşlı her yaş grubundan insana hitap eden çevre ve fiziki olanakları, eğlence ve dinlence mekânlarıyla tercih edilirken, okul ve eğitim konusunda da nitelikli seçenekler sunuyor. TED Koleji, Doğa Koleji, Keystone, Pingu's gibi Anaokulu, kreş, ilk ve orta öğretim alanında ön plana çıkan eğitim kurumları da Acarkent çevresinde yerini alıyor. Çocuklarının okula giderken uzun yolları ve servisleri kullanmasını istemeyen aileler, yürüyerek gidilebilen okulların olduğu Acarkent projesinde yaşama seçeneğini tercih ediyorlar.

 

Acarkent'te Bulunan Tüm Alternatiflerimiz İçin Tıklayınız..

 

Diğer Tüm Blog Yazılarımızı Görmek İçin Tıklayınız.

Sizi Arayalım Bize Yazın